Les Alqueries augmenta fins a un 79% els residus recollits de forma separada en el primer mes amb el nou sistema porta a porta

Les Alqueries augmenta fins a un 79% els residus recollits de forma separada en el primer mes amb el nou sistema porta a porta

15/03/2023

L’objectiu era arribar del 10% actual al 55% de recollida selectiva en 2025 i el primer mes ja s’ha superat de forma rotunda, arribant al 91% després de passar per la planta de tractament

Les Alqueries ha augmentat fins a un 79% el percentatge de recollida separada en origen en el mes de febrer del 2023 amb la instal·lació del nou sistema de recollida porta a porta. Cal recordar que amb el sistema anterior, estes dades se situaven en un 10% i que l’objectiu era arribar al 2025 en un 55%, tal com marquen totes les normatives estatals, autonòmiques i europees. Betlem Albero, regidora de Medi Ambient de l’Ajuntament de les Alqueries, comenta que “entre totes i tots hem aconseguit unes xifres que superen de forma rotunda l’objectiu inicial i pel qual se va canviar el sistema. Volem donar l’enhorabona a la ciutadania de les Alqueries perquè són unes xifres magnífiques i que posen de rellevància que ha segut un canvi positiu, però estem davant del primer mes i hem de continuar en este camí”.

Albero explica que “a més, després que els residus han segut tractats en la planta d’Algímia, on arriba l’orgànica i la fracció resta, el percentatge de reciclatge se situa en un 91,7% i això vol dir que menys d’un 8% del fem que produeix el poble de les Alqueries ha arribat a l’abocador” i afegix que “des del Consorci C3 al qual pertany la nostra població ens han felicitat i diuen que el nostre municipi és un exemple a seguir per altres localitats del nostre tamany. A més, esta reducció en el fem que arriba a la planta de tractament també significa que se reduirà la quantitat del nou impost estatal que se paga a partir d’enguany que havíem valorat en 17.000 euros i que se vorà molt reduït”.

L’augment de recollida d’envasos amb el nou sistema ha estat d’un 262% respecte al mateix mes en el 2022 i en quant als papers i cartons un 191%. A més, estes xifres també evitaran que s’haja de fer front a les sancions que imposarà l’estat espanyol a les localitats que incomplisquen la normativa i en un futur permetrà “implantar un sistema de pagament per producció de residus” i conclou reiterant “la més sincera enhorabona a la ciutadania de les Alqueries perquè han fet funcionar el sistema des del principi, amb algunes circumstàncies que se donen motivades pel canvi, però que s’estan solucionant amb la major diligència possible i que no han suposat un inconvenient per a aconseguir unes xifres magnífiques de separació dels residus per tal que puguen ser reintroduïts en el sistema fomentant l’economia circular. Hem de seguir amb esta dinàmica per a consolidar estes dades”.

recollida porta a porta les alqueries

Vols comentar-nos alguna cosa?
Util

T'ha semblat útil aquesta informació?

CAPTCHA Aquesta pregunta és per a comprovar si vostè és un visitant humà i prevenir enviaments de spam automatitzat.

Les dades per Vosté facilite seran tractats per Ajuntament de les Alqueries, en qualitat de Responsable de Tractament, amb la finalitat de gestionar les queixes, suggeriments i agraïments.

La base de legitimació del tractament de les seues dades es troba en el consentiment manifestat per Vosté mitjançant l'enviament del present formulari, d'acord amb l'article 6.1.a) del Reglament General de Protecció de Dades.

Les dades es conservaran durant el temps necessari per a complir amb la finalitat per a la qual es van recaptar i per a determinar les possibles responsabilitats que es pogueren derivar d'aquesta finalitat i del tractament de les dades. Serà aplicable el que es disposa en la normativa d'arxius i documentació. En qualsevol cas, les dades podran ser conservats, en el seu cas, amb finalitats d'arxiu d'interés públic, fins d'investigació científica i històrica o fins estadístics.

Les dades no seran cedits a tercers, llevat que siguen comunicats a les entitats públiques o privades, a les quals siga necessari o obligatori cedir aquests per a poder gestionar la seua sol·licitud, així com en els supòsits previstos, segons Llei.

Vosté podrà exercitar els drets d'Accés, Rectificació, Supressió, Limitació o, en el seu cas, Oposició. A aquest efecte, haurà de presentar un escrit en el Registre d'Entrada de l'Ajuntament/Mancomunitat: Plaça Major, 1, Ajuntament de les Alqueries, 12539, privíncia de Castelló, o, en el seu cas, al nostre Delegat de Protecció de Dades dpd@dipcas.es

En l'escrit haurà d'especificar quin d'aquests drets sol·licita siga satisfet i, al seu torn, haurà de mostrar o, en cas d'enviament postal, acompanyar document identificatiu equivalent. En cas que actuara mitjançant representant, legal o voluntari, haurà d'aportar també document que acredite la representació i document identificatiu d'aquest.

Així mateix, en cas de considerar vulnerat el seu dret a la protecció de dades personals, podrà interposar una reclamació davant l'Agència Espanyola de Protecció de Dades (www.aepd.es).